Over de Koffietafel

Home » Over de Koffietafel

Welkom bij De Koffietafel. Wij streven naar gezelligheid, toegankelijkheid en kwaliteit. Sinds mei 2014 oefenen wij onze grootste passie uit; koffie maken die de lekkerste en beste van de Utrechtse heuvelrug is aldus de Koffie Top 100 van Misset Horeca. Wij zijn al twee keer op rij een van de 100 beste koffiezaken in Nederland, “Dit is sowieso een sympathiek koffieadres met leuke koffiepresentatie.” (Misset Horeca Koffie Top 100 2016)

Maar hoe is koffie nou precies ontstaan? Volgens de legende kwam de Ethiopische  geitenhoeder Kaldi in het jaar 300 erachter dat zijn geiten bijzonder energiek waren na het eten van een bepaalde bes. De Arabieren zouden de eerste zijn geweest die met deze bessen een brouwseltje maakten, de voorloper op onze koffie.

Al onze barista’s hebben grote passie voor koffie en kennis van onze bonen; dolce en estremo van Piazza D’’Oro. Wij vinden het leuk om eventuele vragen over de koffie en de bonen te beantwoorden!

Wil jij ook meer leren over koffie? Vraag een van onze barista’s voor een persoonlijke baristacursus en leer hoe je deze heerlijke en mooie koffies zelf kunt maken.

Ben je toch meer van de thee? Wij serveren heerlijke losse theeën; voor ieder wat wils.

Echt gek op thee en gezelligheid? Wij organiseren en verzorgen ook een authentieke High Tea of taart proeverij in zowel de zaak, als op locatie.

De zaak kunt u ook (gedeeltelijk) afhuren voor zakelijke of privé evenementen.

Iets terug geven aan de wereld? Dat kan bij ons op verschillende manieren.

Je kunt sparen via onze app voor een gratis koffie en daarmee sparen wij voor schoon drinkwater in Zambia.

Wil je iemand verrassen dichterbij huis? Dat kan met de “geef-het-door koffie”. Het principe is simpel: je bestelt voor jezelf, maar betaalt ook vast voor een ander. Deze geef-het-door koffies kunnen onze barista’s dan weggeven aan iemand die het nodig heeft of verdient.

Tot ziens bij De Koffietafel!